نوین تراول با ارائه خدمات زیر در برگزاری نمایشگاه اکسپو2020 همراه شماست:
شما نوین تراولی عزیز میتوانید برای خرید بلیط نمایشگاه اکسپو از خطور هواییی همچون ماهان، امارات و فلای دبی با مشاورین واحد فروش ما در ارتباط باشید.
اکسپو نمایشگاه و رویداد بسیار جذاب معتبر بینالمللی است که عنوان فرصتی برای به اشتراک گذاشتن ایدهها، نوآوری، تشویق به همکاری و تجلیل از نبوغ انسانی، هر 5 سال یکبار در مقصدی از پیش تعیین شده، به مدت شش ماه برگزار میشود. میزبانی از اکسپو سودآوری زیادی برای کشور میزبان خواهد داشت و در طی زمان برگزاری آن جدیدترین اختراعات و ابداعات روز در معرض دید بازدیدکنندگان قرار خواهد گرفت. نمایشگاه جهانی هر بار در مکان جدیدی برگزار میشود و این بار نوبت دبی فرا رسیده است! نمایشگاهی که قرار بود بر طبق تقویم در سال 2020 برگزار شود اما به دلیل مشکلات ناشی از همهگیری کووید - 19 به تعویق افتاد و حالا قطار اکسپو را در 2021 به دبی رسیده است.
با توجه به تنوع شرکتکنندگان از مقامات عالیرتبه گرفته تا کودکان، اکسپو رویدادی چندوجهی بهحساب میآید که در آن نمایشگاههای خارقالعاده، دیدارهای دیپلماتیک، جلسات تجاری، مناظرات عمومی و نمایشهای زنده و سرگرمکننده همه بهصورت همزمان برگزار میشود.
اکسپو قدمتی 170 ساله دارد و از زمان برگزاری اولین دوره آن تا به امروز مسیر طولانی و پرپیچوخمی را طی کرده است و از دل حوادث زیادی گذر کرده است که اگرچه سایه این اتفاقات گاهی زمان برگزاری آن را به تعویق انداخته است اما تا به امروز هرگز مانع برگزاری کامل آن نشدهاند. تابهحال درمجموع 35 اکسپوی جهانی برگزار شده است و کشورهای مختلفی از سراسر جهان بهخصوص قاره آمریکا و اروپا افتخار میزبانی این رویداد جهانی را بر عهده داشتهاند. امسال برای اولین بار در تاریخچه اکسپو، کشوری از منطقه خاورمیانه میزبان این رویداد جهانی است.
اولین نمایشگاه جهانی اکسپو در سال 1851 برای نمایش اختراعات انقلاب صنعتی در کاخ کریستال لندن و بهعنوان نمایشگاه بزرگ صنعت ملتها برگزار شد. تابهحال در حدود 100،00 شیء که از اختراعات انقلاب صنعتی به شمار میروند در اکسپو به نمایش گذاشتهشده است. برخی از اختراعات شگفتانگیزی که برای اولین بار در اکسپو به نمایش درآمدهاند عبارتاند از تلگراف در اکسپو لندن در 1851، ماشینتحریر در اکسپو فیلادلفیا در 1876، موتور دیزل در اکسپو پاریس در 1900، تلویزیون رنگی در اکسپو نیویورک در 1964، فیلم IMAX در اوزاکا در سال 1970 در معرض دید همگان قرار گرفتند.
آخرین نمایشگاه اکسپو در سال 2015 با موضوع تغذیه سیاره، انرژی برای زندگی در میلان برگزار شد که در آن اختراعاتی چون درختان خورشیدی و آسانسورهای صرفهجویی در انرژی به نمایش درآمده بود.
اولین نمایشگاه بینالمللی جهانی که بهعنوان اولین اکسپو شناخته میشود برای نمایش اختراعات انقلاب صنعتی در کاخ کریستال برگزار شد. هدف اولیه و اساسی اکسپو لندن، جشن هنر در صنعت برای تمام ملتها بود که البته فرصتی برای قدرتنمایی صنایع بریتانیا به جهانیان تبدیل شد. بیش از 44 کشور جهان در 13.000 غرفه در اکسپو لندن حضور داشتند و نوآوریهایی چون قرص نعنایی، ماشین فکس، دستگاه ثبت رأی، تفنگهای Walker و Dragoon دستگاه پیشبینی کننده طوفان، تلسکوپ تروفی در آن به نمایش گذاشته شد.
این اکسپو نیز به دلیل وقوع جنگهای کریمه با 2 سال تأخیر و تحت نظارت کمیسیون سلطنتی به رهبری پرنس لوئیس ناپلئون، پسرعموی ناپلئون سوم برگزار شد.
در اکسپوی پاریس محصولات کشاورزی، صنعتی و همچنین هنرهای زیبا به جهت نمایش خلاقیت غنی فرانسوی و ارتقای برند فرانسه در معرض بازدید عموم قرار گرفته بود. 28 کشور در اکسپو 1855 پاریس شرکت داشتند و بازدیدکنندگان برای اولین بار با نوآوریهایی ازجمله ماشین چمنزنی، ماشین لباسشویی مور، چرخخیاطی سینگر، عروسکهای سخنگو و یکی از اولین خودروهایی که با روغن کار میکردند آشنا شدند. امپراتوری عثمانی، مصر، ایران، چین، آمریکا و مکزیک ازجمله مهمترین شرکتکنندگان این اکسپو بودند و روسیه غایب بزرگ این رویداد جهانی بود.
به دلیل برگزاری موفقیتآمیز اولین اکسپوی تاریخ در لندن در سال 1862 مجدداً افتخار میزبانی اکسپو به لندن رسید. این بار نمایشگاه در کاخ کنسینتون برگزار شد که با هدف برگزاری نمایشگاهها طبق برنامهای بلندمدت طراحی و ساخته شده بود. این اکسپو نیز باهدف رونمایی از آخرین پیشرفتهای انقلاب صنعتی برگزار شد و ازجمله اختراعات مهم به نمایش گذاشتهشده در آن میتوان به: موتور تحلیلی چارلز بابیج (یکی از اولین رایانههای مکانیکی)، اولین پلاستیک جهان، اولین یخچالفریزر دنیا و کابلهای زیردریایی اشاره کرد. بیش از 39 کشور جهان در 28000 غرفه در اکسپو لندن حاضر بودند.
پس از اتمام اکسپو، این سایت به موزه علم، تاریخ طبیعی و موزه ویکتوریا و آلبرت تبدیل شد تا میراث اکسپو لندن تا به امروز حفظ شود.
امپراتور ناپلئون سوم بار دیگر اکسپو را به پاریس آورد و کاخ آمنیبوس در سال 1867 میزبان چهارمین اکسپو شد. این اولین نمایشگاه جهانی بود که در آن پاویونهای کشورها بهصورت اختصاصی به نمایش گذاشتهشده بود تا کشورها بتوانند فرهنگ، تاریخ و نوآوریهای خود را به نمایش بگذارند. مجموعه 42 کشور با 52.200 غرفه در اکسپو پاریس حضور داشتند و ابداعاتی چون موتور گازی، دو نمونه ساعت آبی، آخرین فناوری تلگراف در آن به نمایش گذاشته شد. حاج سیاح محلاتی جهانگرد ایرانی، میرزا یوسف مستشارالدوله در این زمان سفیر ایران در پاریس از بازدیدکنندگان این نمایشگاه بودهاند.
کاخ صنعتی اکسپو در پارک پریتر محل برگزاری وین 1873 با شعار فرهنگ و آموزش بود که برای اولین بار در تاریخ اکسپو جایگاه اختصاصی برای برگزاری کنفرانسها و همایشهای مختلف توسط دانشمندان در آن در نظر گرفته شده بود. موتور الکتریکی صنعتی در این اکسپو رونمایی شد.
در این نمایشگاه ژاپن طیف وسیعی از محصولات هنری خود را به نمایش گذاشت که الهامبخش ژاپنیسم در فرهنگ قرن نوزدهم بود. ایران نیز در این نمایشگاه حضور داشت و ناصرالدینشاه قاجار در اولین سفر اروپایی خود نیز از آن بازدید کرد.
فیلادلفیا میزبان اولین اکسپوی جهانی در آمریکا بود که در 5 کاخ با موضوع و تمی اختصاص برگزار شد. کاخ اصل، کاخ هنرهای زیبا، کاخ صنعتی، کاخ فرهنگی و کاخ کشاورزی ابداعاتی چون ماشین تلگراف، ماشینتحریر و غذاهای جدیدی مانند پاپ کورن و سس گوجهفرنگی هاینز را برای اولین بار در معرض دید عموم قرار دادند. همچنین در این نمایشگاه الکساندر گراهام بل اولین تلفن جهان را به همگان معرفی کرد. کشورهایی چون تونس، مصر و امپراتوری عثمانی علیرغم دعوت رسمی میزبان در این اکسپو حاضر نشدند.
پاریس به مناسبت تأسیس جمهوری سوم فرانسه پس از جنگ فرانسه و پروس مجدداً میزبانی اکسپو را عهدهدار شد و هنرهای زیبا و ماشینآلات جدید عمده آثار به نمایش گذاشتهشده در آن بودند. در این اکسپو کنگره حفاظت از داراییهای ادبی به رهبری ویکتور هوگو تدوین نهایی قانون بینالمللی کپیرایت را انجام داد وهمچنین برای اولین بار کشتی هوایی غولپیکر هانری گیفارد، به شهروندان عادی فرصت پرواز را داد و بازدیدکنندگان را تا ارتفاع 600 متری بالا برد. در اکسپو پاریس برای اولین بار از سر مجسمه آزادی نیز در باغ کاخ تروکادرو رونمایی شد.
نمایشگاه ملبورن فرصتی برای توسعه زیرساختها و صنعت شهری بود و موجب تغییراتی چون رواج نصب چراغهای برقی، تلفن، آسانسور و سیستم تراموای شهری شد. تمرکز نمایشگاه ملبورن بر جواهرات، تصاویر، لوازم جانبی چرمی و محصولات پارچهای بود و ارائه محصولات غذایی و نوشیدنی کشورهای مختلف نقطه عطف این نمایشگاه با اکسپوهای قبلی بود.
بارسلونا میزبان بعدی اکسپو در سال 1888 بود و بهنوعی پیشزمینه تولد جنبش مدرنیسم لقب گرفت. اکسپو بارسلونا در پارک عمومی شهر بارسلونا و باهدف فعال کردن تجارت و بازار کار در منطقه کاتالونیا و با حضور شرکتکنندگانی از بیش از 30 کشور جهان برگزار شد.
پاویونهایی با موضوعات صنایع دریایی، معادن، مستعمرات اسپانیا، صنعت و تجارت، گالری ماشینآلات و کاخ هنرهای زیبا موضوعات مهم این اکسپو بود. طاق نصرتی که ورودی نمایشگاه بود و بنای 60 متری یادبود کریستف کلمب (کاشف آمریکا) بهعنوان میراث اکسپو تا به امروز در بارسلون حفظ شده است.
این نمایشگاه به مناسبت صدمین سالگرد طوفان باستیل که آغازگر انقلاب فرانسه بود و همچنین بهعنوان راهی برای تحریک اقتصاد و بیرون کشیدن فرانسه از رکود اقتصادی برگزار شد. به دلیل موضوع نمایشگاه، جشن سرنگونی پادشاهی فرانسه، تقریباً همه کشورهای اروپایی دارای حکومت پادشاهی بودند بهطور رسمی اکسپو پاریس را تحریم کردند. مشهورترین بنایی که بهعنوان نماد اصلی برای نمایشگاه ساخته شد و هنوز باقیمانده است، برج ایفل بود که پس از بسته شدن نمایشگاه بلافاصله مورد استقبال قرار نگرفت و حتی برخی برای برچیدن آن کمپین به راه انداختند.
یکی از اهداف مهم نمایشگاه ارائه آخرین علم و فناوری بود و آخرین فنآوریهای مربوط به تلفن و برق، ناوبری دریایی، پیشرفتهای فناوری نظامی، مانند توپخانه دریایی در غرفههای مختلف به نمایش گذاشته شد. غرفه آرژانتین یکی از بزرگترین و تزئینیترین غرفههای نمایشگاه بود و غرفههای صنایع تخصصی مانند شرکت کانال سوئز، غرفه شرکت کشتی بخار ترانس آتلانتیک غرفههای اختصاصی گاز و نفت نیز در این اکسپو وجود داشت.
این اکسپو با نام نمایشگاه کلمبیای جهان به مناسبت چهل و چهارمین سالگرد ورود کریستف کلمب به آمریکا در سال 1893 و بهعنوان اولین نمایشگاه جهانی در شیکاگو برگزار شد. هدف اصلی نمایشگاه افزایش آگاهی در خصوص حرکت شیکاگو به سمت کسب عنوان دومین شهر مهم آمریکا با شعار شهر سفید بود. این نمایشگاه بهاندازهای در زمان خود مهم بود که شیکاگو با یک ستاره بر روی پرچم شهرداری خود خاطره این نمایشگاه را گرامی داشته است.
این نمایشگاه یک رویداد اجتماعی و فرهنگی تأثیرگذار بود و تأثیر عمیقی بر معماری، بهداشت، هنر، تصویر شیکاگو از خود و خوشبینی صنعتی آمریکایی داشت. ریشه بسیاری از غذاها و نوشیدنیهای که امروزه نیز محبوب هستند مثل آدامس و سوسیس گوشت گاو که پایه و اساس هاتداگ است، به این نمایشگاه بازمیگردد. همچنین اکسپو شیکاگو اولین نمایشگاه جهان با محوطهای برای سرگرمی بود که کاملاً از سالنهای نمایشگاه جدا شده بود و اولین چرخوفلک عظیم جهان برای لذت بیشتر بازدیدکنندگان در آن نصب شد.
اکسپو بروکسل با حضور شرکتکنندگان بینالمللی از 45 کشور، 2 مستعمره، 8 سازمان بینالمللی و با موضوع ارزیابی بشریت برای جهان انسانیتر در سال 1987 برگزار شد. این نمایشگاه عصر اتمی را نوید میداد و عمدتاً بر علم متمرکز بود. کارشناسان این نمایشگاه را موفقیتآمیز میدانستند و سود بلژیک، گسترش زیرساختهای ریلی و خیابانی شهر و استقرار بلژیک در صحنه جهانی از مهمترین دستاوردهای این کشور از میزبانی اکسپو بود.
برای چندمین بار شرکتکنندگان بینالمللی از 42 کشور و 25 مستعمره در این اکسپو به میزبانی پاریس دورهم جمع شدند. ساختمانهای جدیدی برای میزبانی مجدد این اکسپو در پاریس ساخته شد اما کاخ تروکادرو و برج ایفل بهعنوان سازههای اصلی در محوطه نمایشگاه باقی ماندند. اولین خط مترو پاریس بین Porte de Vincennes و Porte Maillot بهطور خاص برای نمایشگاه افتتاح شد. ایران نیز در این نمایشگاه حضور داشت.
نمایش دستگاههای اشعه ایکس، تلگراف بیسیم، خدمات غذای خودکار و فیلمهای همزمان با صدا از مهمترین دستاوردهای علمی این نمایشگاه بود.
آهنگ Meet Me in St. Louis که برای تبلیغ نمایشگاه ساخته شده بود و بعداً به فیلمی تبدیل شد که چهل سال بعد به نمایش درآمد گواهی بر محبوبیت این دوره از اکسپو بود. شرکتکنندگان این نمایشگاه اولین کسانی بودند که از بستنی مخروطی، چای سرد و همبرگر لذت بردند. سه دستاورد اصلی علمی که در نمایشگاه 1904 به نمایش درآمد اتومبیل، فناوری بیسیم و هوانوردی بود که در کاخهای سفید به نام شهر عاج» به نمایش گذاشته شده بود.
اکسپو 1905 در هفتاد و پنجمین سالگرد استقلال بلژیک و همچنین چهلمین سالگرد سلطنت لئوپولد دوم برگزار شد. از آثار برجستهای که به نمایش در امد میتوان به یک ذرهبین اثرانگشت اشاره کرد که توسط پلیس لیژ به نمایش گذاشته شد بود و همچنین پروژکتور کرونوفون لئون گائومونت که یکی از اولین دستگاههایی بود که فیلم را با صدا هماهنگ میکرد، اشاره کرد.
بخش پیازا نمایشگاههای صنعتی و مهندسی به همراه غرفههای خارجی را در خود جای داده بود و بخش Parco Real شامل نمایشگاههای هنری زیبا درزمینهٔ مبلمان، ابریشم، نقاشی، لباس و موارد دیگر بود. همچنین یک ساختمان اختصاصی برای موتور خودرو در این نمایشگاه وجود داشت که احتمالاً اولین ساختمانی اینچنینی در تاریخ نمایشگاه جهان بوده است. کمیسیون بینالمللی بهداشت حرفهای که در International Milan تأسیسشده بود و آکواریوم میلان که برای این نمایشگاه ساخته شده است و هنوز پابرجا است و فعال است.
این نمایشگاه به علم ، هنر ، صنعت و تجارت اختصاص داشت. بخش هنرهای زیبا شامل هنرهای مدرن وام گرفته شده توسط فرانسوی ها از جمله سه اثر از کلود مونه ، آگوست رودن و آگوست رنوار ، و دو اثر از هنری ماتیس بود. یکی از معدود آثار باقیمانده از این نمایشگاه، هتل آستوریا است که برای نمایشگاه ساخته شده بود و در حال حاضر بهعنوان یک بنای حفاظتشده در محل دانشگاه بروکسل قرار دارد.
این اکسپو نمایشگاهی با موضوع صلح، صنعت و هنر بود که میراث آن جنگ جهانی اول بود.. نمایشهای گل، یکی از اصلیترین قسمتهای شهر گنت، نیز یکی از نکات برجسته این نمایشگاه بود. ازجمله سرگرمیهای نمایشگاه میتوان به بلندترین سرسره آبی جهان و راهآهن دیدنی به طول 5 کیلومتر در اطراف سایت نمایشگاه اشاره کرد.
ازآنجاییکه این نمایشگاه تولد دوباره سانفرانسیسکو پس از زلزله و آتشسوزی 1906 و همچنین افتتاح کانال پاناما را جشن میگرفت به نام نمایشگاه بینالمللی پاناما و اقیانوسیه نام گرفت. نمایشگاه به میزبانی 8 کاخ ازجمله کاخ آموزش، کاخ محصولات غذایی، کاخ کشاورزی، کاخ هنرهای آزادیخواه، کاخ تولیدات، کاخ حملونقل، کاخ معادن و کاخ صنایع مختلف برگزار شد که برج جواهرات یکی از بزرگترین شگفتیهای آن بود که با بیش از 100000 نگین شیشهای بریدهشده پوشانده شده بود. بیش از بیستوپنج آهنگ محبوب برای نمایشگاه ساخته شده و نمایشگاه به مدت 10 ماه بهطور مداوم به فعالیت خود ادامه داد.
نمایشگاه بارسلونا در محل تپه مونتجوئیک با هزار و هفتصد و چهارده غرفه دار و صدوبیست و نه هزار بازدیدکننده در 1929 برگزار شد. موضوع اصلی آن صنعت، هنر اسپانیایی و ورزش متمرکز بود و غرفههای موضوعی شامل هنرهای تزئینی، هنرهای گرافیکی، ارتباطات و حملونقل، صنعت ساختمان، برق، آلفونس سیزدهم، ورزش، سینما و عکاسی، هنرهای نساجی، سفر و پنج غرفه با موضوع کشاورزی میشد. پس از بسته شدن نمایشگاه بارسلونا بهعنوان یک نمایشگاه بینالمللی در 15 ژانویه، این نمایشگاه به مدت شش ماه بهعنوان یک نمایشگاه ملی بازماند.
ایستگاه راهآهن فرانسه بارسلونا برای نمایشگاه Expo بازسازی شد و جادههای با چراغهای خیابانی مدرن روشن و اولین خطوط مترو در شهر راهاندازی شد.
نمایشگاه شیکاگو بهمنظور جشن صدمین سال تأسیس شیکاگو با عنوان قرن پیشرفت برگزار شد. این دومین نمایشگاه جهانی بود که شیکاگو میزبان آن بود و تا زمان تعطیلی آن، نزدیک به 40 میلیون بازدیدکننده از نمایشگاه دیدن کردند. این نمایشگاه نشان داد که آمریکا، باوجود رکود اقتصادی، در راه تبدیل شدن به بهشت مصرفکنندگان است. ازجمله جاذبههای اصلی آن میتوان به Sky Ride، یک سیستم تلهکابین به ارتفاع 191 متر اشاره کرد که دید پانورامایی از نمایشگاه را به بازدیدکنندگان ارائه میداد.
بروکسل، علیرغم مشکلات اقتصادی و سیاسی آن زمان، شهری قابلتوجه را در فلات هیسل برای نمایشگاه ساخت. موضوع نمایشگاه صلح بین نژادها» بود که از دیدگاه مالکیتهای استعماری که در آن زمان زیاد کمی کنایهآمیز تلقی میشد.شرکت لانکوم اولین عطرهای خود را در این اکسپو به نمایش گذاشت و شرکت شکلاتسازی Côte d'Or, شکلاتهای مینیاتوری بهعنوان نمونه تولید کرده بود را به بازدیدکنندگان هدیه میداد.
این نمایشگاه با نام نمایشگاه بینالمللی هنرها و تکنیکها برخلاف بقیه سایر نمایشگاههای بینالمللی از اولین اکسپو پاریس در سال 1855 کوچکتر بود و در محل دائمی نمایشگاههای پاریس در نزدیکی و اطراف برج ایفل در سال 1889 برگزار شد. نمایشگاههای مستعمرات فرانسه در ساختمانهایی در جزیره ایل سسنس که اساساً در رودخانه سن شناور بود، قرار داشت و این نمایشگاه بخش کشاورزی یا دامداری نداشت. امروزه بسیاری از ساختمانهای نمایشگاه 1937 هنوز در پاریس پابرجا هستند. کاخ شائلو محل برگزاری اکسپو پاریس 1937 جایی است که بعدها مجمع عمومی سازمان ملل متحد اعلامیه جهانی حقوق بشر را در 10 دسامبر 1948 در آن تصویب کرد.
این نمایشگاه با نام نمایشگاه جهانی نیویورک و بر اساس شعار سپیدهدم یک روز جدید در میان درگیریها در اروپا و اقیانوس آرام دو سال به طول انجامید. نمایشگاه در هفت منطقه طراحیشده بود: منطقه تفریحی - 280 هکتار، منطقه ارتباطات و سیستمهای تجاری، منطقه منافع جامعه، منطقه غذایی، منطقه دولتی، منطقه تولید و توزیع، بهعلاوه منطقه حملونقل.
تلویزیون برای اولین بار در این اکسپو نمایش داده شد و فرانکلین دلانو روزولت اولین رئیسجمهوری بود که بر روی صفحهنمایش کوچک تلویزیون ظاهر شد. همچنین این اکسپو ضبطصوت، نایلون و پلاستیک را به جهان معرفی کرد.
برگزاری این نمایشگاه فرصتی برای مدرن سازی شهر هائیتی در دویستمین سالگرد تأسیس آن و توسعه مجدد منطقه خلیج گوناو فراهم کرد. پس از پایان نمایشگاه بسیاری از غرفهها برای ساختمانهای دولتی هائیتی استفاده شد. غرفه هائیتی به ساختمان مجلس قانونگذاری تبدیل شد. غرفه پست به اداره پست تبدیل شد. غرفه گواتمالا محل صلیب سرخ هائیتی شد و پاویون واتیکان به یک کلیسا تبدیل شد.
اکسپو 58 نمایشگاهی جهانی بود که توسط دفتر نمایشگاههای بینالمللی تحریم شد. اکسپو 58 شامل حوزه اصلی و چهار مورد دیگر با موضوع استفاده صلحآمیز از فیزیک هستهای بود و سطح بالایی از فنآوریهای جدید از قبیل وکتور موشک فضایی شوروی اسپوتنیک، ماکتهای نیروگاه هستهای و همچنین ابزار و اجزای ساخته شده از مواد مصنوعی، ماشینهای خودکار، موتورهای جدید و رایانهها در آن به نمایش گذاشته شد. کشور ایران نیز در اکسپو 58 حاضر بود.
اکسپو سیاتل با عنوان، نمایشگاه قرن 21 یک نمایشگاه جهانی بود در محوطهای اطراف برج سوزن فضایی که توسط جان گراهام و ادوارد کارلسون با رستورانی گردان در بالای آنکه با بالابرهای خارجی شبیه کپسولهای فضایی قابلدسترسی بود، طراحیشده بود برگزار شد. این ساختمان در زمان ساخت بلندترین ساختمان در غرب رودخانه میسیسیپی بود. تمرکز اصلی نمایشگاه بر علم بود و مسابقه فضایی بین اتحاد جماهیر شوروی و ایالاتمتحده نیز در آن برگزار شد.
اکسپو 67، بهعنوان موفقترین نمایشگاه جهانی قرن بیستم شناخته میشود که تا آن زمان بیشترین آمار بازدیدکننده و کشورهای مشارکتکننده را به خود اختصاص داده است. اکسپو ۶۷ به مناسبت جشن یک صدمین سالگرد بنیانگذاری کشور برگزار شد و ایران نیز با عنوان هزار و یک چهره از ایران» در غرفهای الهام گرفته از مسجد جامع شوشتر در ین اکسپو حاضر شد.
اکسپو 70 به میزبانی ژاپن و به مناسب هزارمین سال تاریخ ژاپن و دستاوردهای بشری و البته تلاش برای نشان دادن چهره نجاتیافته این کشور بعد از ویرانیهای جنگ جهانی دوم به جهانیان برگزار شد. این اولین نمایشگاه جهانی در خاور دور بود و هارمونی برای بشریت، تم مناسبی برای ژاپن بود. این نمایشگاه در سه بخش برگزار شد. دولت ژاپن، بازرگانی ژاپنی و خارجی. جذابترین بخش نمایشگاه قسمتی بود که در آن سنگی که فضانوردان آن را ماه به زمین آورده بودند به نمایش درآمده بود. ایران در این اکسپو نیز پاویون خود را داشت.
اکسپو سویا برای جشن 500 سالگی اولین سفر کلمب با موضوع عصر کشف برگزار شد. اسپانیا میخواست به جهان اعلام کند که آنها یک کشور نوظهور غربی هستند. این نمایشگاه اهداف حضور خود را پشت سر گذاشت و به پنجمین نمایشگاه برتر جهان در آن زمان تبدیل شد.
اکسپو 2000، با شعار انسان، طبیعت، فناوری به میزبانی هانوفر آلمان برگزار شد. موضوعات جهانی زیستمحیطی و اجتماعی و فرهنگی در دستور کار اصلی این نمایشگاه قرار داشت و اگرچه هانوفر هرسال میزبان بزرگترین نمایشگاه فناوری اطلاعات CeBIT بود، اما پتانسیل برگزاری موفقیتآمیز نمایشگاه جهانی را نداشت. در جریان اکسپو 200 یک ایستگاه راهآهن جدید برای نمایشگاه ساخته شد، یک شبکه جدید از جادههای شهری ایجاد شد، شبکه تراموا گسترش یافت و ترمینال سوم فرودگاه شهر احداث شد.
بار دیگر در سال 2005 ژاپن و این بار شهر آیچی میزبان اکسپو شد. موضوع اکسپو 2005 آیچی با تأکید بر پیوندهای تنگاتنگ طبیعت و انسان در قرن 21 و شعار حکمت طبیعت برگزار شد و بهعنوان تجربهای از زندگی سازگاربامحیطزیست در نظر گرفته شد. ژاپن قصد داشت این نمایشگاه را آزمایشگاهی برای رسیدگی به مسائل جهانی و آزمایش مجدد روابط بین انسان و طبیعت کند و بازدیدکنندگان را با فناوریهای پیشرفته، سیستمهای اجتماعی جدید و شیوههای زندگی آینده که میتواند راهحل بسیاری از چالشهای پیش روی جهان باشد آشنا کند. برخی از این ابداعات به شرح زیر بودند: ظروف پلاستیکی تجزیهپذیر، دیوار سبز برای سرکوب اثر جزیره گرما در مناطق شهری.
اکسپو 2010 شانگهای با شعار شهر بهتر زندگی بهتر در پنج غرفه موضوعی ردپای شهری، سیاره شهری، شهرنشینی، شهر بودن و آینده شهری برگزار شد. اکسپو شانگهای در زمان خود بزرگترین نمایشگاه تاریخ (با مساحت 5.3 کیلومترمربع) و گرانترین (45-50 میلیارد دلار) بود که آمار رکوردشکن و جاهطلبیهای جهانی نمایشگاه باعث شد بسیاری از مفسران غربی این نمایشگاه را عمدتاً بهعنوان تلاشی تبلیغاتی باهدف افزایش جایگاه بینالمللی چین در نظر گرفتند.
اکسپو 2015 با شعار تغذیه سیاره، انرژی برای زندگی و بهمنظور تقویت گفتگوی بینالمللی در مورد چالشهای جهانی شامل تغذیه و منابع طبیعی به میزبانی میلان برگزار شد. یکی از ابتکارات Expo 2015 ایجاد یک رقابت بینالمللی برای ارائه بهترین شیوههای توسعه پایدار در امنیت غذایی به همکاری سازمان ملل متحد بود. برای اولین بار در تاریخ نمایشگاههای جهانی، کشور میزبان ازهمه کشورهای شرکتکننده، سازمانها و افراد - ازجمله بازدیدکنندگان – درخواست کرد تا متعهد شوند که برای حل عمده چالشهای غذایی و تغذیهای که امروزه جهان با آن روبرو است، همکاری میکنند.
اکسپو 2020 اولین نمایشگاه جهانی است که در خاورمیانه، آفریقا و آسیای جنوبی برگزار میشود، ازاینرو بهعنوان یکی از مهمترین نمایشگاهها در تاریخ اکسپو محسوب میشود. این اکسپو به مناسبت پنجاهمین سالگرد تأسیس کشور امارات متحده عربی و با شعار ارتباط ذهنها و خلق آینده برگزار میشود.
قرعه شانس برگزاری سومین رویداد بزرگ جهان پس از بازیهای المپیک و جام جهانی فوتبال به نام دبی افتاده است و این شهر میزبان اکسپو پیش رو است. این رویداد که برای اولین بار در خاورمیانه، آفریقا و آسیای جنوب شرقی برگزار میشود، به استقبال هیئتهای نماینده 191 کشور میرود. نمایشگاه در محلی واقع در حاشیه جنوب غربی دبی در جبل علی، در فاصله مساوی بین دبی و ابوظبی، برگزار میشود. محل برگزاری اکسپو نزدیک فرودگاه بینالمللی المکتوم دبی و بندر جبل علی و دو فرودگاه بینالمللی دیگر است. همچنین نمایشگاه دسترسی آسانی به جاده شیخ زاید، جاده کنارگذر دبی و دیگر بزرگراههای اصلی شهر دارد.
موضوع و تِم اصلی اکسپو ۲۰۲۰ دبی، ارتباط ذهنها، خلق آینده است و هدف دبی ایجاد بستری جهانی برای رشد و مطرحشدن ایدههای خلاقانه از سرتاسر جهان است. نمایشگاه 2020 کاتالیزوری برای فعالیتهای اقتصادی در امارات متحده عربی و فراتر از آن است و همچنین تجربهای فراموشنشدنی برای میلیونها نفر خواهد بود.
به دلیل فرصت استثنایی که اکسپو دبی 2020 در زمینههای اقتصادی، فرهنگی، تجاری و البته معرفی ایدههای نو به جهانیان در اختیار شرکتکنندگان قرار میدهد 192 شرکتکننده از کشورها و سازمانهای جهانی با پاویونهای اختصاصی خود در اکسپو 2020 دبی حاضر هستند.
کشورهای آسیایی شرکتکننده در اکسپو دبی
عربستان صعودی، ژاپن، چین، عمان، تایلند، ایران، جمهوری کره، امارات متحده عربی، آذربایجان
کشورهای اروپایی شرکتکننده در اکسپو دبی
موناکو، انگلیس، نروژ، بلژیک، روسیه، اتریش، لوکزامبورگ، سوئیس، بلاروس، اکراین، آلمان، هلند، اسپانیا، سوئد، ایتالیا، فنلاند، لهستان، فرانسه، جمهوری چک و مونتهنگرو
سایر کشورهای شرکتکننده در اکسپو دبی
نیوزلند، برزیل، آمریکا و مراکش